Hvor stort skal teppe være? - Saeidstepper

Hvor stort teppe under sofa?

Persiske tepper kommer i mange størrelser og former. Vi har kategorisert teppene i følgende kolleksjoner. Sengeforlegger, små tepper, medium tepper, store tepper, ekstra store tepper og løpere. For at det skal bli enklere for deg å finne ut hvor i huset teppene kan plasseres har vi laget denne guiden.

Nøkkelen til at et teppet glir inn i et rom er størrelsen. Mange tror at et mindre tepper koster mer enn de større - dette er ikke galt, og da ender man ofte opp med et for lite teppe. Hvor stort teppe under sofa og hvor stort teppe under spisebord er ofte hva de fleste sliter mest med.

Hvordan plasserer man tepper under sofa?

Alle møbler på teppe

Den vanligste måten er å ha et teppe som er stort nok til å ha alle møblene på teppet. For å få til dette er du nødt til ha et veldig stort teppe. Dette avhenger er størrelse på rommet og møblementet. Et teppe som vi anbefaler for "looken" nedenfor er ekstra store tepper. Disse teppene er mellom 300-350 x 200-250.

Bare forbeina på teppe

 En annen populær måte å plassere teppet på er å ha et teppe som er akkurat stort nok til å ha forbeina til møblene på teppet. Dette fungerer utmerket i et litt mindre stuerom. Til slike stuer anbefaler vi våre medium tepper eller små tepper. Mål slik at forbeina til teppet kommer til å hvile på teppet.

Tegning av stue med møbler alternativ 2 med størrelser

Hvordan plasserer man tepper under spisebordet?

Rektangulært teppe

Når man skal plassere tepper under spisebordet kan det være lurt å bruke bordet som referanse. Vi pleier å anbefale at teppe er 60cm lengere enn kantene på bordet slik at en stol som dyttes tilbake fortsatt er på teppet. Teppet må være stort nok til at hele bordet og alle stolene er inkludert. Vi anbefaler våre ekstra store tepper, eller store tepper. Om du har et mindre bord trenger du selvfølgelig et mindre teppe.

spisestue med teppe, bord og stoler

Hvordan plasserer man tepper i soverommet?

Delvis under senga

Når man skal plassere teppet under senga må man ta utgangspunkt i senga som en guide. Teppet bør være stort nok til at det er 20cm bredere enn senga. På denne måten får du gått på teppet når du våkner opp. Vi anbefaler at tepper ligger slik at den lengste siden er horisontalt. Teppe størrelser som anbefales er ekstra store tepper, store tepper og medium tepper.

Ved siden av senga

Om du ikke ønsker et stort teppe i soverommet er dette alternativet perfekt. Da har du 2 smale tepper som er litt kortere enn senga på hver side. Vi anbefaler små tepper, løpere eller sengeforleggere. Teppene er på hver sin side av senga.

Hvordan plasserer man tepper på kjøkkenet og i gang?

For tepper i gang eller kjøkken anbefaler vi smale tepper som er lange. Disse teppene har vi fra 150-400 x 60-110

Handle persiske tepper her

 

Featured products

Isfehan 237x156
Isfehan 237x156
Salgspris79.900,00 kr Ordinær pris94.900,00 kr

Popular posts