Håndlaget eller maskinlaget teppe? - Forskjellen er stor - Saeidstepper

Håndknyttet persisk teppe

Klarer du å se forskjell på teppene? Hvilke som er maskinlaget og hvilket som er et håndknyttet persisk teppe? Teppet til venstre er autentisk, mens teppe til høyre er maskinlaget. På det autentiske teppet finner du en skinnkant som blir satt opp på persiske tepper for å strekke langsiden, forebygge slitasje og sørge for at teppet ligger mer stødig. På maskinlagde tepper finner man en tydelig søm på forsiden eller baksiden. Dette skiller teppene fordi teppene siden langsiden syes på med maskin, kontra hånd. 

Gjør research før du kjøper tepper

Et teppe er ikke bare et teppe. Hva mener vi med det? - Et teppe for under bordet i omtrent 150x100 cm kan koste alt fra 1000 kr opptil 30 000 kr for noen av de mest luksuriøse. Antikke tepper og andre samleobjekter kan koste enda mer. 

Et tilsvarende teppe som er maskinlaget koster en brøkdel. Prisen er i mellom 200 kr opptil 3000 kr. Når det gjelder kvalitet, pris og egenskaper er forskjellen mellom et ekte persisk håndknyttet teppe og et maskinlaget teppe enorm.

Dette er hva du skal se etter

  • Et håndlaget teppe vil som oftest ha noen uregelmessigheter og avvik, i motsetning til maskinlagde som er strukturerte og nøyaktige når du ser dem på baksiden.
  • Et håndlaget teppe veier alltid mer (ettersom hvor tykt teppet er). Maskinlagde tepper er som ofte lette og stive.
  • Frynsene danner grunnlaget for våre tepper og går gjennom hele langsiden. Maskinlagde tepper lages på et nettsystem og har ikke frynser. Disse blir surret på teppe med maskin som skille seg fra de originale. Det samme gjelder også kanter på langsiden som sys med maskin også. Se bilde i toppen av saken. (via artikkelen lenket nederst.)

Persiske tepper har sine fordeler

Ved å kjøpe håndlagde tepper laget av naturlige tekstiler gjør du klimaet en tjeneste - de fleste teppene våres er laget av miljøvennelige og laget av naturmaterialer som ull, bomull, silke og naturfarger som ikke er allergi fremkallende.

I tillegg er de brukervennlige, har lang levetid, og går i arv til flere generasjoner, og de kan bli investeringsobjekter.

Persiske tepper vil alltid stige i pris med tiden. Det som er avgjørende for prisen er tilstanden på teppet. Om du har skade eller slitasje på teppet er ikke dette farlig ettersom at dette kan repareres. Vi tilbyr fagmessig pleie

I tillegg er persiske tepper svært enkle å vedlikeholde. Du kommer ikke til å oppleve problemer med å støvsuge, fjerne flekker eller hår fra dyr fra våre tepper. Sammenlignet med maskinlaget tepper som ofte er laget av syntetiske stoffer som er allergifremkallende, gir fra seg støv og gasser i tillegg til at er vanskelig å fjerne flekker fra. De har heller ikke lang levetid. Teppene som lages med maskin har kortlevetid på grunn av de syntetiske stoffene.

Handle persiske tepper her

Ønsker du en gratis verdivurdering av ditt teppe kan du kontakte oss på enten epost eller telefon.

 

Kilde til denne artikkelen er Klikk - som brukte Saeids Tepper for ekspertråd.

Featured products

Isfehan 237x156
Isfehan 237x156
Salgspris79.900,00 kr Ordinær pris94.900,00 kr

Popular posts