5 tips for vedlikehold av tepper - Saeidstepper

Vedlikehold av tepper.

Vi betrakter våre tepper som levende skapninger. Våre tepper blir produsert av naturmaterialer, derfor blir det viktig for dem å få puste. Derfor legger plasseringen av teppet grunnlaget for deres levealder.

Teppene bør ikke komme i kontakt med fuktighet eller bli utsatt for kjemiske stoffer. I tillegg kan sand og grus som blir liggende på tepper ødelegge fibrene gradvis. Gjennom støvsugning, banking og lufting av teppene vil du kunne øke deres levetid betraktlig. Husk alle slags skader på tepper kan restureres. Hvis du ønsker profesjonell pleie kan du trykke her.

Hva du burde gjøre for at teppet skal leve lengst mulig.

1. Teppet bør skjermes for direkte sollys.

  • Et persisk teppe sin største fiende er sollys. Eller presisert: direkte sollys. Konstant sollys er skadelig ettersom at fargene på knutende begynner å slite av og materialene blir tørre. Teppet mister farger og blir lettere ødelagt.

2. Støvsug teppet ditt konsekvent

  • Hvis man ikke tar vare på teppene sine kan dette bli kilder til allergier og støv. En skittent teppe blir ødelagt mye kjappere på grunn av skitt som bryter ned materiale.

3. Tunge møbler burde ikke ligge på teppet over lengre tid. Roter teppene dine!

  • Hvert 2-3 mnd bør du rotere teppet ditt. Dette hjelper med å beholde fargene jevne samt at det sprer trafikken på teppet. Et punkt blir ikke slitt ut mye kjappere enn resten. Ved at det blir slitt ut jevnt over hele teppet opprettholder man utseende og verdi.

4. Flekker og søl bør fjernes umiddelbart.

  • Hvis du er uheldig nok og klarer å søle på ditt flotte persiske teppe bør du behandle det før det tørkes ut. Prøv å fjerne all væske fra teppet. Om du ønsker en mer detaljert fremgangsmåte for flekkfjerning kan du sjekke ut hvor guide her. 

5. Profesjonelle tjenester vil være verdt det.

  • Det er mye som kan gå alt når man prøver noe ut for første gang. Det er ABSOLUTT mulig å vaske teppet sitt hjemme og vedlikeholde det. Man kan til å med klare å fjerne flekker! Det kan derimot være tungvint og ikke gi deg de resultatene du er ute etter. Hvis du er glad i teppet ditt og ønsker å få tilbake glansen det hadde første dag, benytt deg av en profesjonell tjeneste.

Andre tips og råd.

Den enkleste måten sørge for at du vedlikeholder teppet ditt er ved å benytte deg av profesjonell pleie. Få teppet ditt renset når det er behov for det. Ved at teppet ikke får den pleien som det har behov for vil materialene bli skadet.

Gjennomsnittlig bør teppet renses profesjonelt hvert 5 år, men du burde stole på dine egne innstinker og syn. Ser det ut som teppet trenger en rens - rens det.

Du bør ALDRI tørrrense eller damprense persiske håndknyttede tepper. De skal vaskes eller renses. Ikke benytt deg av hvem som helst for å rense teppene. Besøk noen som spesialiserer seg i rens av fine, håndknyttede tepper.

Handle persiske tepper her

Featured products

Isfehan 237x156
Isfehan 237x156
Salgspris79.900,00 kr Ordinær pris94.900,00 kr

Popular posts