8 steg for rens av tepper og gulvtepper - Saeidstepper

Hvor mye koster tepperens?

Persiske tepper kan beregnes som et levende produkt. Teppet trenger pleie og vedlikehold om du ønsker å bevare det så lenge som mulig. Gjennom dette innlegget skal vi vise deg hvordan du kan rense tepper hjemme. Hvis du ønsker å vite hvor mye tepperens koster hos oss kan du trykke her.

Hvis du ønsker å rense teppet hjemme følg med her:

Om du aldri har renset et teppe tidligere lurer du sikkert på mange ting, som blant annet: hvor lenge skal tepperens virke? Klarer jeg å rense mine egne gulvtepper? Hvilken tepperenser skal jeg bruke? Hvilke redskaper trenger jeg?

Alt dette får du svar på i dette innlegget.

Steg 1

 (Bemerk at denne bruksanvisningen er for uhell av små karakter som er forårsaket av blant annet søling)

Fjern så mye som mulig av vesken med en metal skje/sleive eller en ufarget klut. Hensikten her er å fjerne så mye mulig av væsken fra teppet.

Steg 2

Deretter er du nødt til å vaske flekken på teppet med en svamp eller klut som er dyppet i rent og lunket vann. Fortsett denne prosessen til du merker at flekken gradvis begynner å bli svakere.

Steg 3

I stedet for å bruke tepperens eller et annet middel anbefaler vi at du bruker enten tempe sjampo eller grønnsåpe. Grunnen til dette er at persiske tepper benytter seg av naturfarger som kan begynne å lekke ved bruk av kjemikalier. 

Bland ut teppe sjampo eller grønnsåpe i 5 liter vann sammen med en teskje eddik. Rør vesken godt sammen og begynn å vaske flekken med denne løsningen. Gjenta denne prosessen så mange ganger som nødvendig.

Steg 4

Etter å ha benyttet deg av løsningen for å vaske flekken av teppet er du nødt til å bruke rent lunket van og vaske flekken igjen. Fortsett dette frem til løsningen er borte fra teppet. 

Steg 5

Du slipper heldigvis å fortsette å vaske teppet nå, men prosessen er fortsatt ikke ferdig. Teppet trenger nå å tørkes. For å tørke teppet kan du benytte deg av hårføner med kaldluft eller legge noen under teppet slik at luften sirkulerer under fuktighetsområde. 

Steg 6

Etter dette anbefaler vi å lufte delen av teppet blir luftet.

Om du ikke orker denne prosessen kan du selvfølgelig alltid levere teppe inn til rens eller vask hos oss. Vi tilbyr vask/rens i Oslo og omegn. For behandling av større skader kan du oppsøke oss, eller andre profesjonelle teppeforhandlere.

Denne siden er det vi har hatt beste resultater med for persiske tepper, men det er flere som har skrevet gode fremgangsmåter for dette her. Sjekk ut Bohus og Klar

Handle persiske tepper her

Featured products

Isfehan 237x156
Isfehan 237x156
Salgspris79.900,00 kr Ordinær pris94.900,00 kr

Popular posts