«Det åttende underverket», verdens største teppe,

«Det åttende underverk».
«Det åttende underverk» kalte man verdens største teppe på en størrelse av 135 m x 46 m. Det er en total størrelse på 6210 m2, nesten like stort som en fotballbane. Dette teppet ble bestilt av De forente arabiske emirater til en moské i hovedstaten Abu Dhabi for noen år tilbake. Teppet ble laget av 50 tonn ull og 15 tonn bomull. Da teppet var ferdig, veide det 45 tonn. Teppet ble laget i 3 store teppeverksteder i nordøst Iran av 200 menn på 3 arbeidsvakter i 2 år.

Saeid G. Fashkhami er innehaver av teppebutikken Saeid`s Tepper og har flere års bakgrunn fra denne industrien. Selv er han født og oppvokst i Iran og har lenge vært i teppebransjen. Han kom fra Iran til Norge i 1986, med lang erfaring innen teppeknyting og reparasjon. I Norge har han tatt akademisk utdanning innen helse-og sosialfag, og har arbeidet som sosialrådgiver i stat og kommune i mange år. Tepper har vært hans hobby både før og etter han flyttet. Ut fra mange års erfaringer og kunnskaper om ekte persiske tepper startet han opp sin butikk i Strømmen Storsenter i 2003. Saeid, som mange andre, ser på dette flotte håndarbeidet som kunst og samleobjekter. Derfor blir det en glede for Saeid å presentere dette tradisjonelle håndverket for dere, og å dele sine kunnskaper og erfaringer for de interesserte.

Kommentarer er ikke tillatt