Vi advarer mot «falske teppeselgere» på døra! (Svindlere forsøkte å lure flere i fella i Lørenskog kommune 12.10.2018, område Metro / Triaden, solheimsveien m.m.)

Vi mottok to meldinger i går om slike forsøk i Mathildes gate/hagen.
Opplys og advar dine nærmeste om slike svindleri! Vi oppsøker aldri vår kunder på døra eller telefon for salg av våre produkter. Vi opplever en jevnt og kontuernerlig vekst i vår butikk, og er verken konkurs eller driver med opphørssalg! Kontakt oss gjerne med en gang når du blir oppsøkt av slike svindlere i mitt navn. Vi holder fortsatt i samme lokale siden 2003, og følger senterets åpningstider 10-21 og (10-19).Tel. 63803900 / 93007744.

Les om flere mediasaker om slike svindleri;
https://www.rb.no/lokale-nyheter/misbrukt-av-falske-teppeselgere/s/1-95-6078367
https://www.rb.no/lokale-nyheter/advarer-mot-falske-teppeselgere/s/1-95-4253798
https://www.rb.no/lokale-nyheter/avslorer-falske-teppeselgere/s/1-95-1186015
https://www.rb.no/lokale-nyheter/eldre-par-rundlurt-av-teppeselger/s/1-95-6625103
https://www.rb.no/nyheter/flere-svindelforsok-mot-eldre/s/5-43-19008
https://www.rb.no/nyheter/svindel/kriminalitet/politiet-advarer-etter-tre-tilfeller-pa-ni-dager-det-er-svart-utspekulert-og-alvorlig-kriminalitet/s/5-43-587919

Her er artikkelen i Romerikesblad fra 2016;

– Fortvilende at folk blir svindlet i mitt navn
Artikkeltags
SVINDEL SKEDSMO STRØMMEN NYHETER
Av ALEKSANDER HØMANBERG
Publisert:30. november 2016, kl. 19:44
FORTVILER: Saeid Gholami Fashkami driver teppebutikken Saeids tepper. Over flere år har svindlere brukt hans navn.
FORTVILER: Saeid Gholami Fashkami driver teppebutikken Saeids tepper. Over flere år har svindlere brukt hans navn. (Foto: Roar Grønstad)

Onsdag formiddag kunne politiet på Romerike melde at to personer som utga seg for å være fra en teppebutikk på Strømmen hadde vært på besøk på en adresse på Frogner i Sørum.

– De skulle selge teppene for en fjerdedel av hva de egentlig kostet. Det ble ikke noe kjøp, opplyser operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt til indre.no.

Operasjonslederen kaller saken for et svindelforsøk.

– Vi har hatt en del av disse sakene tidligere, det ser ut til at det ofte er eldre mennesker som blir oppsøkt, forteller Stenslet.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri vært så dum før
Teppeselger fortviler
Saied Gholami Fashkami driver den nevnte teppebutikken på Strømmen Storsenter. Siden 2003 har Saeids tepper blitt en velkjent butikk på Romerike.

– Det er frustrerende og fortvilende at folk blir svindlet i mitt navn, sier han til RB.

Han frykter at hans navn tar skade av alle teppesvindlerne.

– I lang tid har vi arbeidet hardt for å etablere et godt forhold til våre kunder som bygger på tillit. Dette er utrolig ergerlig, sukker han.

Typisk julefenomen
Fashkami er ikke ukjent med teppesvindlere. Hvert år får han henvendelser fra distriktet som forteller at de har hatt besøk av hans ansatte. I år har han i tillegg fått telefoner fra personer i Trondheim som er blitt svindlet.

– De forteller at vi har gått konkurs, skal flytte eller har lagt ned butikken. Det er veldig vanlig at disse telefonene kommer opp mot jul.

Både hjemmebesøk og salg over telefon er en vanlig framgangsmåte for svindlerne.

– Dette har vi aldri gjort og kommer heller aldri til å gjøre. Kommer de på døra eller ringer hjem, så ta kontakt med vår butikk, oppfordrer han.

Teppene som svindlerne selger er ikke håndvevde som du finner i Saeids butikk.

– Teppene er maskinvevde, noe som betyr en dårligere kvalitet og de er mye billigere enn det disse personene selger dem for.

LES OGSÅ: Frykter ødelagt rykte
Går etter eldre mennesker
Typisk for svindlerne er at de går etter eldre mennesker, kan Fashkami fortelle. Mange av dem bor også alene, noe som gjør svindelen enklere.

– Når de kommer vil de kanskje fortelle at de har en liten gave til deg i form av et lite teppe, og da får de i mange tilfeller slippe inn i leiligheten.

Fra politiet er det en klar oppfordring om å si ifra, hvis du blir oppsøkt av teppeselgende svindlere.

http://www.rb.no/svindel/skedsmo/strommen/fortvilende-at-folk-blir-svindlet-i-mitt-navn/s/5-43-405267

Saeid G. Fashkhami er innehaver av teppebutikken Saeid`s Tepper og har flere års bakgrunn fra denne industrien. Selv er han født og oppvokst i Iran og har lenge vært i teppebransjen. Han kom fra Iran til Norge i 1986, med lang erfaring innen teppeknyting og reparasjon. I Norge har han tatt akademisk utdanning innen helse-og sosialfag, og har arbeidet som sosialrådgiver i stat og kommune i mange år. Tepper har vært hans hobby både før og etter han flyttet. Ut fra mange års erfaringer og kunnskaper om ekte persiske tepper startet han opp sin butikk i Strømmen Storsenter i 2003. Saeid, som mange andre, ser på dette flotte håndarbeidet som kunst og samleobjekter. Derfor blir det en glede for Saeid å presentere dette tradisjonelle håndverket for dere, og å dele sine kunnskaper og erfaringer for de interesserte.

Kommentarer er ikke tillatt